Na vlnách inšpirácie

Na vlnách inšpirácie

Inšpirácia

Keďže inspirácie nie je nikdy dosť, aj v tomto roku sme pre obyvateľov Popradu zrealizovali sériu kultúrnych inšpiratívnych podujatí, ktorých cieľom bolo motivovať mladých ľudí, ale aj dospelých, aby aj napriek obmedzeniam, ktoré priniesla pandémia Covid-19, rozvíjali svoje talenty a dary a nebáli sa naštartovať nové veci vo svojom osobnom alebo pracovnom živote. 

 

Prvou aktivitou bol večer životných príbehov, na ktorý sme pozvali troch inšpiratívnych hostí, aby s nami zdieľali svoj životný príbeh. Našimi hosťami boli tri ženy, ktoré hoci pochádzajú z úplne odlišných podmienok a zázemí, aj napriek tomu boli schopné nenechať sa zlomiť ťažkými životnými okolnosťami, ale ísť si za tým, čomu verili a čo bolo ich snom. 

 

Ďalšou aktivitou bola tajomná Mystery dinner. Hráči, ktorí sa jej zúčastnili, dostali pozvánku na konkrétny čas a konkrétne miesto. Po príchode na miesto vstúpili do rolí a počas spoločnej večere riešili detektívny príbeh na základe indícií, ktoré dostali. Táto aktivita mala medzi účastníkmi veľký úspech, keďže sme ju v Poprade realizovali vôbec prvýkrát. 

 

Poslednou aktivitou boli larpy. Prvý bol na tému Narodeninová párty. Účastníci larpu sa stali stredoškolskými študentami, ktorí sa stretli na narodeninovej párty a riešili udalosť, ktorá sa stala jednej z účastníčok. Postupne odkrývali jej príbeh aj motívy všetkých, ktorí boli súčasťou tejto udalosti. Druhým larpom bola Zborovňa, kde si účastníci vyskúšali rolu učiteľov, ktorý riešili prípad krádeže v škole. Tretím larpom bol larp Bedári z obdobia Veľkej francúzskej revolúcie. Hráči boli skupinou študentov, ktorá bojovala na barikáde za lepší a spravodlivejší svet.

 

Projekt bol realizovaný s podporou Prešovského samosprávneho kraja.