Viac pre rodinu 2018

Viac pre rodinu 2018

Inšpirácia

Vďaka grantovému programu Viac pre rodinu si uvedomujeme, že spolupráca je veľmi dôležitá. A to nielen medzi mestami a inštitúciami, ale hlavne medzi ľuďmi, ktorým osud druhých nie je ľahostajný.

Veľmi sa preto tešíme, že pokračujeme v našej tradícii a v spolupráci s firmou GARBIAR Stavebniny s.r.o. sme dokázali opäť spustiť program VIAC pre rodinu. Primárnym účelom je konkrétne finančne, alebo materiálne pomôcť rodinám, v neľahkých životných situáciách.

V tomto treťom ročníku sme prijali 35 žiadostí z námestovského a tvrdošínskeho okresu, z ktorých sme nakoniec kladne posúdili 23. Medzi 21 rodín bolo rozdelených 4170,- Eur a do dvoch rodín putovala materiálna pomoc v celkovej hodnote 500,- Eur.


„Všetky príbehy odzrkadľovali ťažké životné situácie, ktoré sa dotkli našich sŕdc. Bolo veľmi náročne posúdiť, koho podporíme a kam nebude smerovať naša pomoc,“ hovorí Mariana Garbiarová z firmy GARBIAR Stavebniny.


Aj keď čísla predstavujú len matematický odhad, práve tieto čísla znamenajú konkrétnu zmenu života v podobe jednotlivých nákupov.  Cieľom grantu nie je len pomáhať, ale aj prebúdzať vnímavosť k potrebám iných. A práve vďaka ochotným a chápavým ľuďom, ktorým nie je ľahostajný osud ich susedov a spoluobčanov, sa pridelená suma niekoľkých eur premenila na posteľ či stoličky, mixér potrebný na prípravu stravy pre chorého člena rodiny, nevyhnutné základné potraviny, hygienické potreby, školské potreby a oblečenie pre deti. Vďaka projektu sme mohli prispieť aj na štiepačku dreva, či na kúpeľnú alebo rehabilitačnú liečbu.


Naša spoločná grantová snaha pretavená do skutkov nás nesmierne teší, o čom svedčia aj jednotlivé výpovede ľudí:


„Ďakujem Vám veľmi pekne za pomoc a podporu. Ani si neviete predstaviť, akú veľkú radosť ste mi urobili, že ste kladne schválili práve moju žiadosť.“


„V mene rodiny, ktorej som vďaka Vášmu grantu pomohol, Vám veľmi pekne ďakujem. Dar im pomohol v ich ťažkej životnej situácii, pohladil a potešil ich v čase   Vianoc.“


„Chceme sa Vám zo srdca poďakovať, že aj vďaka Vám budeme môcť pokračovať v rehabilitačných cvičeniach, a tým stále napredovať.“



Tešíme sa na štvrtý ročník grantu VIAC pre rodinu aj na ďalšiu spoluprácu s firmou GARBIAR Stavebniny. Vďaka ich podpore môžeme prispievať k spoločenskej zodpovednosti nielen za seba, ale hlavne za ľudí, ktorí žijú okolo nás.