Podcasty o inováciách v prístupoch k mladým

Podcasty o inováciách v prístupoch k mladým

Inšpirácia

V AAPO – Centre neformálneho a zážitkového vzdelávania, ktoré sa v rámci nášho združenia venuje témam neformálneho a zážitkového vzdelávania a inováciám, máme novinku! Spúšťame vlastný podcastový kanál o inováciách v prístupe k mladým!

 

Veľa z nás sa už s podcastami stretla a pravidelne ich počúva. Ak však patríš medzi podcastových začiatočníkov, počúvať podcast je ako počúvať rádio s tým, že počúvaš len to, čo ťa zaujíma a v čase, ktorý ti vyhovuje. Navyše ťa pri tom neotravujú reklamy. Vo svojej podcast appke si navolíš témy, ktoré ťa zaujímajú, prihlásiš sa na odber tých kanálov, ktoré si sám vyberieš. 

 

AAPO chce formou podcastov pravidelne prinášať inovácie v prístupe k mladým priamo do tvojich uší! V jednotlivých epizódach budeme predstavovať zaujímavé inovácie a témy spojené s prácou s mládežou. V častiach, ktoré máme pripravené, sa napr.. dozvieš ako využívať larpy vo formálnom či neformálnom vzdelávaní, alebo ako vzdelávacie prostredie prispôsobiť tak, aby proces učenia prebiehal čo najefektívnejšie a mnoho iných zaujímavých tém. Zároveň pracujeme na ďalších. 

 

Či si pracovník s mládežou, animátor, učiteľ, rodič alebo mladý človek, ktorý chce na sebe pracovať, z našich podcastoch sa dozvieš o nových prístupoch, ktoré môžu obohatiť tvoju prácu, či pohľad na mladých, dostaneš dávku inšpirácie alebo nový impulz ku svojmu osobnému či profesnému smerovaniu.

 

A hneď si môžeš vypočuť prvý podcast s Alenkou Tomanovou, ktorá ti priblíži jeden z trendov v súčasnej generácii mladých. 

 

Vieš, čím žijú dnešní mladí ľudia? Chceš im lepšie porozumieť? Ako sa mení ich správanie? Ktoré hodnoty sú pre nich dôležité? Na čo je vôbec dobré si klásť v takéto otázky v práci s mládežou? 


   


Organizácia Youthwatch sa zaoberá sledovaním trendov medzi mladými ľuďmi na Slovensku. Informácie, ktoré reflektujú zmeny v životnom štýle mladých, získavajú z rozhovorov s mladými a cez siete spolupracujúcich organizácií. 

 

Viac k téme o trendoch v životnom štýle mladých sa dočítaš na stránke www.youthwatch.sk/trendy.


Podcast sme pripravili v spolupráci s organizáciou Youthwatch a Tomášom Pešekom. 

 

Tvojim reakciám a spätným väzbám sa potešíme na adrese podcasty@ozviac.sk.

 

Aby si mohol/mohla dostávať priebežne novinky v téme inovácií v prístupe k mladým a aj upozornenia na nové epizódy podcastov, či iné aktivity AAPO, prihlás sa na odber nášho newslettra. Postaráme sa o to, aby ti v tejto téme nič neuniklo. 

Podcasty vznikli v rámci projektu Cesty k dobrému vzdelaniu v spolupráci so Žilinským samosprávnym krajom. Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Interreg Poľsko Slovensko 2014-2020