Adventný kalendár

Adventný kalendár

Inšpirácia

1. decembra sme na stránke emauzy.online spustili projekt Adventný kalendár – sériu zamyslení na obdobie tohtoročného Adventu. Jeho hlavnou témou je Hlas volajúceho na púšti: Kristus žije! Píšu o ňom naši siedmi autori - dobrovoľníci: kňazi Branislav Kožuch, Patrik Taraj a Matúš Reiner, laický misionár Bohdan Novák, spisovateľ Tomáš Komrska, manželia Kuloštiakovi a manželia Janigovi z Komunity Cenacolo. Každý deň odkrývame jedno okienko adventného kalendára. Ukrýva zamyslenie, pieseň, modlitbu a vianočnú pohľadnicu. 

Celé zamyslenie je zverejnené aj vo forme podcastu a dostupné na službách Spotify a Apple Podcasts alebo priamo prístupné na vypočutie na stránke.


Každý deň zamyslenia číta a počúva zhruba 300 ľudí. Prihlásení odberatelia si môžu zamyslenia otvárať priamo zo svojho mailu. Registrácia je stále prístupná na
https://viac.typeform.com/to/qv8EnUnP. Všetkých zaregistrovaných účastníkov čakajú počas niekoľkých dní aj malé prekvapenia.


Tento projekt mohol vzniknúť aj vďaka podpore kníhkupectva Kumran a spoločenstiev, kapiel a hudobníkov, ktorí projekt podporili svojimi nahrávkami a zdieľaním – Marana Tha, Martindom, jedno.tu, Piar a Dominika Gurbaľová.